Odbačena optužba protiv Anite Krajnc, aktivistice Toronto Pig Save-a

zanimljivosti na temu veganstva

Anita Krajnc, aktivistica optužena za davanje vode svinji, dočekala je presudu gdje je optužba protiv nje odbačena.

Optužbe su odbačene protiv aktivistice iz Toronta koja je davala vodu žednim svinjama na putu za klaonicu. Presuda je opisana kao "Pobjeda za suosjećanje". Anita Krajnc, aktivistica Toronto Pig Save-a, bila je optužena za "prekršaj i uzrokovanje štete" nakon incidenta u 2015. godini.

04.05.2017. je aplauz zaorio sudnicom u Ontariu nakon što je sudac David Harris presudio u njezinu korist, rekavši da "nije zadovoljan" sa štetom koju je prouzročila. Da je bila osuđena, aktivistica bi morala platiti kaznu od 5000 dolara ili čak dobiti zatvorsku kaznu.

Krajnc, koja je prethodno rekla da je šokantno što je optužena zbog davanja vode žednim svinjama parafrazirala je bivšeg člana Beatlesa i vegetarijanca Paula Mccartneya na sudu. Rekla je: "Da klaonica imaju staklene zidove, svi bi bili vegani i aktivisti za životinje".

Aktivistica je skupila značajnu globalnu podršku nakon što je optužena, inspirirajući Pig Save grupe (grupe za spašavanje svinja) oko svijeta te nadahnjujući zvijezde poput Mobya da joj pruže potporu.

Društvene mreže su entuzijastično odgovorile na presudu, koristeći hashtag #CompassionIsNotACrime (#SuosjećanjeNijeZločin) na Twitteru i Facebooku.

Neke farmerske organizacije su izrazile zabrinutost zbog načina na koji je priča prezentirana, te je Bruce Kelly iz organizacije Farm and Food Care rekla da je ovaj slučaj "u srži prekršajni slučaj zbog petljanja s proizvodom".

 

Izvor: https://www.plantbasednews.org/post/victory-for- compassion-as- legal-charge- dismissed